 |
آقای دکترسید محمد طباطبایی معاون بهداشت دانشگاه به مناسبت هفته اطلاع رسانی تیروئید پیامی را بدین شرح صادر نمودند:
طبق اعلام فدراسیون جهانی تیروئید در سال ۲۰۰۸ میلادی روز ۲۵ می(۴ خرداد) به عنوان "روز جهانی تیروئید" و در سال ۲۰۰۹ به دلیل شیوع بالای اختلالات غده تیروئید در جهان و با هدف ارتقای دانش همگانی و کارکنان بهداشتی درمانی در این راستا چهارم تا ۱۰ خرداد ماه به عنوان “هفته اطلاع رسانی و روز جهانی تیروئید “نامگذاری شده است.
بیماری کمکاری تیروئید نوزادان به وضعیتی از کمبود هورمون تیروئید گفته میشود که در صورت تشخیص به موقع، قابل درمان است و در صورت تشخیص ندادن به موقع یا درمان نامناسب، میتواند باعث بروز عقب ماندگی ذهنی و اختلال در رشد کودک شود. بیماری کمکاری تیروئید نوزادان از جمله بیماریهایی است که در بدو تولد به طور معمول بدون علامت است و به همین خاطر غربالگری نوزادان برای شناسایی این بیماری در سن سه تا پنج روز پس از تولد از اهمیت بسیار برخوردار است و تنها با غربالگری، میتوان این بیماری را در زمان مناسب تشخیص داد و درمان کرد.
رشد و تکامل مغز تا حدود سه سالگی ادامه دارد به همین دلیل کم کاری مادرزادی تیروئید موجب عوارض جبران ناپذیری بر رشد و تکامل مغز و اعصاب مرکزی میشود .سادگی، ارزان بودن آزمایش مربوطه و موثر بودن درمان کمکاری تیروئید باعث شده است از ابتدای اجرای این طرح تاکنون بیش از ۱۲ میلیون نوزاد در کشور غربالگری تیروئید شوند و شمار زیادی بیمار نیز شناسایی و درمان گردند.
از شروع برنامه تاکنون( حدود ۱۶ سال) حدود ۱۰۵۰۰۰۰ نوزاد ایرانی و غیر ایرانی در مراکز و شبکه های تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی ایران غربالگری شده اند و بیش از ۳۳۰۰ کودک مبتلا به بیماری کم کاری تیروئید( گذرا و دائمی) شناسایی و تحت درمان مطلوب قرار گرفته اند. مطالعات نشان می دهد که در۱۰۰ درصد بیماران، ضریب هوشی نوزاد در محدوده طبیعی بوده است که بیانگر موفقیت چشمگیر اجرای برنامه است.
دفعات مشاهده: 108 بار |
دفعات چاپ: 24 بار |
دفعات ارسال به دیگران: 0 بار |
0 نظر