دانشگاه علوم پزشکی ایران
Iran University of Medical Sciences
  • واکسیناسیون مادران باردار
  • مطالب آموزشی حوزه سلامت
  • نشانی مراکز و پایگاه های سلامت تحت پوشش
  • لیست کشیک مراکز غربالگری نوزادان
  • سامانه های مرتبط
  • راهنمای مراجعین




برگزاری وبینار آموزشی تغذیه در دوران های مختلف زندگی

 | تاریخ ارسال: 1401/3/2 | 
 
لیلا فرزاد؛ رئیس گروه بهبود تغذیه معاونت بهداشت در مصاحبه با روابط عمومی این معاونت گفت: این کارگاه با هدف توانمند سازی ۸۵ نفر از مراقبین سلامت شاغل در حوزه تحت پوشش معاونت بهداشت، در اجرای برنامه ها و فرآیندهای تغذیه ای، به صورت مجازی برگزار شد.
رئیس گروه بهبود تغذیه معاونت بهداشت با اشاره به اهمیت تغذیه در ارتقای سطح سلامت و پیشگیری از بیماریها به ویژه بیماریهای غیر واگیر گفت: امروزه مشکلات تغذیه ای به شکل اضافه وزن و چاقی و کمبود ریز مغذی ها، به دلیل داشتن  الگوی غذایی نامناسب؛ همچون: مصرف زیاد قند، نمک و چربی و مصرف کم سبزی و میوه، در جهان به صورت یک معضل جهانی مطرح می شود که سبک زندگی ماشینی و کم تحرکی از علل اصلی بروز آن است؛ به طوری که از سال ۱۹۸۰ تا به حال چاقی به دو برابر رسیده است و از آنجا که بخشی از مشکلات تغذیه ای، به دلیل نداشتن شناخت و آگاهی نسبت به الگوی صحیح تغذیه، عوارض ناشی از تغذیه ناسالم، تأثیر پیروی از رژیم غذایی مناسب در پیشگیری از ابتلا به بیمارهای غیر واگیر می باشد، توانمند کردن مراقبین سلامت در حوزه بهداشت؛ به عنوان اولین سطح ارائه کننده خدمات و آموزش تغذیه ای به مردم، می تواند در ارتقای سلامت جامعه تأثیر بسیار داشته باشد.
وی افزود: نتایج مطالعه جهانی بار بیماری ها، توسط مؤسسه سنجش و ارزیابی سلامتIHME) )، رژیم غذایی نامناسب را عامل خطر ۱۱ میلیون مرگ در ۲۰۱۷  دانسته و  یک پنجم مرگها را به این عامل خطر نسبت داد که تاثیر عامل خطر تغذیه نامناسب و ناکافی در سال ۲۰۱۷، از مصرف سیگار و حتی فشار خون بالا بیشتر بوده است.
فرزاد ادامه داد: ۸۰% بیماری های قلبی عروقی،  ۹۰% دیابت نوع ۲ و ۳۰% سرطان ها؛ از طریق تغییر در شیوه زندگی، پیروی از الگوی غذایی سالم، کنترل وزن و فعالیت بدنی قابل پیشگیری است و این موضوع، ضرورت ارتقای دانش کارکنان حوزه بهداشت را در خصوص مباحث تغذیه ای، پر رنگ تر می نماید.

در این وبینار آموزشی، رقیه مرادی زرده؛ کارشناس گروه بهبود تغذیه معاونت بهداشت، در خصوص اهمیت تغذیه سالم، تغذیه در سنین کودکی، نوجوانی، جوانی و بزرگسالی، سالمندی، بارداری و شیردهی، نیازهای تغذیه ای گروه های سنی مختلف بر اساس هرم های غذایی دوران های مختلف زندگی، نحوه ارزیابی وضعیت تغذیه ای در گروه های سنی مورد هدف و اقدامات انجام شده توسط مراقبین سلامت بر اساس این ارزیابی ها، تغذیه در دوران کرونا مطالب جامع و مبسوطی را ارائه داد.



CAPTCHA
دفعات مشاهده: 338 بار   |   دفعات چاپ: 70 بار   |   دفعات ارسال به دیگران: 0 بار   |   0 نظر